5 krachtige vragen om je leven te transformeren

Door
Roger Hardy
23.2.2024
5 min leestijd
Deel dit bericht
5 krachtige vragen om je leven te transformeren

De 1e maand van 2024 is alweer bijna voorbij. Grote kans dat je inmiddels al bent gestopt met je goede voornemens voor dit jaar. Immers 80%, blijkt uit onderzoek, van de goede voornemens houden geen stand of mislukken.

Maar niet getreurd. Hierbij 5 vragen die ik mezelf en cliënten regelmatig stel om krachtiger, succesvoller en gelukkiger te worden. Als je deze vragen eerlijk beantwoordt en er vervolgens naar gaat handelen, gaan ze je helpen.

En daar hoeft het geen 1 januari voor te zijn.

👉 Zijn mijn acties afgestemd op wat ik wil in het leven, of alleen op wat anderen (familie, vrienden, collega's, werknemers) van mij verwachten?

De druk van je omgeving kan je individualiteit verstikken en ervoor zorgen dat je uit het oog verliest wat je echt wilt in het leven.

👉 Als ik de dingen blijf doen die ik nu doe en blijf wie ik nu ben, hoe ziet mijn toekomst er dan uit? En is dit de toekomst die ik voor ogen heb?

Iedereen heeft een geprogrammeerde toekomst. Een toekomst die een gevolg is van wie je nu bent en wat je nu doet. Je kunt op elk moment een nieuwe gewenste toekomst creëren.

👉 Wie brengt het beste in mij naar boven? En kan ik meer tijd met hen besteden?

Het is een cliché, maar wel waar. De mensen om je heen bepalen voor een belangrijk deel wie je nu bent en dus ook wordt. Ze zeggen ook wel, je bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je het meeste mee optrekt. Met wie zou jij dus meer tijd willen spenderen?

👉 Op welke gebieden van mijn leven zou ik het meeste baat hebben bij het stellen van duidelijkere grenzen?

Een van de beste dingen om te doen is duidelijke grenzen stellen. Als je niet weet waar je moet beginnen, kijk dan naar de gebieden in je leven waar je de grip aan het verliezen bent. Weten waar je JA tegen zegt en vooral ook waar je NEE tegen zegt zorgt o.a. voor focus, grip en innerlijke rust.

👉 Welke actie kan ik nu al ondernemen die een blijvende impact heeft op mijn leven?

Denk o.a. aan bovenstaande vragen. Stel niet uit, maar kom in actie. Denken aan dingen die je wil gaan doen, maar niet doet, zorgt voor nog meer innerlijke onrust en minder energie. Dus uit je hoofd en in actie. Neem een besluit.

Welke vragen stel jij jezelf om krachtiger, succesvoller en gelukkiger te worden?

Share this post

Bedrijven die hebben gekozen voor groei

Laten we samen creëren

Jouw toekomst wordt nu door jou gecreëerd. Laten we samen aan jouw succesverhaal beginnen. Neem vandaag nog contact op en zet de eerste stap naar een krachtig leven en een bloeiend bedrijf.