Stoppen met stoppen

Door
Roger Hardy
16.11.2022
5 min leestijd
Deel dit bericht
Stoppen met stoppen

Stoppen met stoppen

Drie woorden maar. Maar als je er écht mee aan de slag gaat, hebben ze grote impact.

👉 Het is één van de belangrijkste redenen van het falen van verandertrajecten binnen organisaties. Stoppen met de nieuwe manier van werken en dus terugvallen op oude patronen en gedrag, als de motivatie na de energieke start even minder wordt. Het kost veel energie om vervolgens weer op te starten en terug te gaan naar die nieuwe manier van werken. Het is niet effectief en gaat ten koste van de resultaten.

Wat wel effectief is: stoppen met stoppen.

👉 Hetzelfde geldt bij de acquisitie van nieuwe klanten of het halen van je targets. Op het einde van het kwartaal extra gas geven om je targets te halen en daarna weer gas terugnemen en dit patroon keer op keer herhalen.

Of als ondernemer even niet acquireren als je agenda gevuld is met mooie opdrachten, om jezelf vervolgens weer te moeten opladen om tóch weer klanten te gaan bellen. Je krijgt een zig zag patroon. En dat kost veel energie en het is niet effectief.

Wat wel effectief is: stoppen met stoppen.

✔ Dit simpele, maar krachtige inzicht én de keuze om te stoppen met stoppen bij voor mij belangrijke prioriteiten en doelen, zowel zakelijk als privé, hebben mij in de afgelopen maanden veel gebracht.

Ook de cliënten, zowel teams als individuen, waarmee ik werk stel ik de vraag: waarmee ga jij of gaan jullie stoppen met stoppen om effectiever te worden en meer resultaat te behalen.

☝ Check: kijk eens kritisch naar je eigen prioriteiten en doelen en maak inzichtelijk waar je moet stoppen met stoppen. Als je deze inzichten vervolgens ook implementeert, word je een stuk effectiever en je resultaten zullen verbeteren.

Bron van inspiratie: Straight-Line Leadership van Dusan Djukich.

Share this post

Bedrijven die hebben gekozen voor groei

Laten we samen creëren

Jouw toekomst wordt nu door jou gecreëerd. Laten we samen aan jouw succesverhaal beginnen. Neem vandaag nog contact op en zet de eerste stap naar een krachtig leven en een bloeiend bedrijf.